Realizacje

Cordia

W nowej siedzibie Cordia Polska, specjalisty w zakresie nieruchomości, pracownia Trzop Architekci we współpracy z Salonem BALMA Warszawa, stworzyła nowoczesną i elegancką przestrzeń w oparciu o naturalne materiały wykończeniowe. Ważnym aspektem dla inwestora były wysokiej jakości produkty oraz rozwiązania inspirowane naturą, mające na celu ulepszenie warunków pracy, a co za tym idzie samopoczucia i atmosfery wśród pracowników.

Strefa powitalna z ladą recepcyjną Balma z kolekcji FURONTO zaprojektowana została w stonowanej kolorystyce – bieli, szarości i drewna w połączeniu z efektowną, naturalną, zieloną ścianą, na której widnieje logo inwestora, podkreślając reprezentacyjne wejście do części biurowej.

Przestrzenie konferencyjne wyposażone w stoły konferencyjne BALMA, z kolekcji SIMPLIC utrzymano w eleganckim, minimalistycznym charakterze. Największa sala spotkań zaprojektowana została przy wykorzystaniu geometrycznych paneli naściennych, które swoją kontynuację mają także na sufitach. Pozostałe sale mają stonowaną kolorystykę w skali szarości, wykończone zostały z dużą dbałością o akustykę, przy wykorzystaniu podwieszanego sufitu wykonanego z filcu oraz designerskich biomorficznych elementów w kształcie lamp LED. Ściany przeszklone z antracytowymi profilami wykorzystane w projekcie stanowią eleganckie tło dla geometrycznych mebli i kształtów.

Stanowiska pracy pracowników CORDIA – biurka oraz ścianki międzybiurkowe BALMA z kolekcji MIXT znajdują się w kameralnych, nowoczesnych open space’ach. Komfort pracy podnoszą geometryczne panele akustyczne, które zostały podwieszone bezpośrednio nad stanowiskami pracy. Funkcjonalne szafy J_SYSTEM z drzwiami żaluzjowymi to praktyczny sposób na zorganizowanie podręcznej dokumentacji w biurze. Umieszczenie roślin w bezpośrednim sąsiedztwie pracowników poprawia nastrój oraz oczyszcza powietrze.

Do dyspozycji pracowników znajduję się także przestronna kuchnia połączona ze strefą chill outu, oddzielona naturalną zielenią, która stanowi korzystny element nie tylko ze względów wizualnych, ale także akustycznych. Zabudowa kuchni wykonana została z drewna w połączeniu z tropikalną fototapetą i wykładziną imitującą trawę, sprzyjającą relaksowi i odpoczynkowi.


Na większości powierzchni biura zastosowano odkryty, loftowy w charakterze sufit w połączeniu z antracytowym sufitem rastrowym w części komunikacji. W pozostałych miejscach wykorzystano podwieszany, filcowy sufit akustyczny.

W projekcie wykorzystano Meble BALMA oraz Meble NOTI.
Projekt wnętrz: Trzop Architekci
Realizacja: Salon Balma Warszawa
Zdjęcia: Kąty Proste - fotografia wnętrz, fotograf Paweł Biedrzycki